Sabtu, 11 April 2015

Jelajah HINDAR ke seluruh negara.

1. Jabatan Pilihanraya dan Lajnah Penerangan Dewan Ulamak PAS Pusat mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah menjayakan Himpunan Derita Rakyat (HINDAR) pada hari ini, khasnya YAB Timbalan Mursyid Am PAS dan Yb Datuk Seri Tuan Guru Presiden PAS yang hadhir menambah erti dan nilai pada himpunan rakyat membantah GST.

2. Kehadiran orang ramai yang melepasi jangkaan sekitar 4 ke 5 ribu orang menjelang solat Maghrib, memenuhi separuh Padang Merbok telah menepati objektif yang ingin dicapai oleh penganjur bagi menjelaskan kenapa GST dibantah oleh rakyat. Ia juga menjadi signal kepada kerajaan UMNO dan BN bahawa langkah mereka mengenakan cukai GST adalah langkah sumbang yang mengundang derita rakyat.

3. Ustaz Dr Datuk Nik Zawawi Salleh Setiausaha Majlis Syura Ulamak, Tuan Hj Mohamad Sabu Timbalan Presiden PAS, Ustaz Dr Dato' Mahfuz Mohamad Pemangku Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat, Ust Syarhan Abdul Halim Ketua Dewan Pemuda. PAS Negeri Selangor, Bob Lokman, Wakil Ngo GANTI Saudara Amzad, Mejar (B) Zaidi, Wakil OKU, Wakil Pemandu Teksi dan Presiden GAMIS Saudara Imran antara yang memanaskan pentas pidato HINDAR. Hadir sama ialah Ustaz Dr Khairudin Aman Razali at Takiri, Ustaz Mokhtar Senik Ketua DUPN Pahang yang mengimamkan solat hajat, Yb Ustaz Abdullah Husin Ketua DUPN Johor, Ustaz Dr Abu Bakar Abdullah Pengerusi Lajnah Kebajikan DUPP dan Ustaz Asri Daud ad Diwanie Bendahari DUPP.

4. HINDAR turut diserikan dengan persembahan Pentomen yang sangat menyentuh perasaan hadirin oleh kumpulan Langat Warrior dan Nasyid Infiru oleh Kumpulan ByHaq. Bob Lokman dan Yb Ustaz Nasrudin Hassan Tantawi tampil menyampaikan sajak bertemakan Derita Rakyat. Keseluruhan majlis berjalan lancar dengan pengerusi umumnya Ustaz Norazli Musa berjaya mengendali HINDAR dengan baik dan tertib.

5. Kami sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang membantu jayakan  HINDAR termasuk pihak PDRM serta DBKL dan pastinya setinggi - tinggi penghargaan kepada Jabatan AMAL dengan kekuatan 250 orang petugasnya sungguh dedikasi menjayakan HINDAR. Tidak ketinggalan Alternatif Riding Club (ARC) dengan 200 buah motor menderu di Padang Merbok. Insyaallah HINDAR akan jelajah ke seluruh negara bagi meneruskan usaha menyedarkan masyarakat untuk bangkit membantah serta mendesak kerajaan memansuhkan GST.

Ustaz Najhan Abdul Halim
Setiausaha HINDAR

Tiada ulasan:

Catat Ulasan